Online begeleiding

flexibel en professioneel

Online begeleiding

Tijdens de ‘intelligente lockdown’ van maart t/m mei dit jaar vanwege COVID-19 hebben we ons toegelegd op het geven van online huiswerkbegeleiding, bijles en coaching. Dit is een goede oplossing in tijden waarin het niet mogelijk is deze fysiek te laten plaatsvinden. Bijles kan zo vaak als mogelijk gegeven worden voor alle niveaus voor de exacte vakken, economie en Nederlands. Voor leerlingen die gevoelig zijn voor structuur en die snel het overzicht missen en daardoor de weg kwijtraken in het online bos, is online 1 op 1 coaching zeer zinvol. Ook is dit mogelijk voor leerlingen met faalangst of beelddenken.

Voordelen online begeleiding:

  • Alles online
  • Geen reistijd
  • Flexibel
  • Professionele ondersteuning

Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs

Deze vorm van begeleiding is geschikt voor zowel leerlingen van het basisonderwijs (groep 5, 6, 7 en 8) en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs: vmbo (basis beroeps/kader beroeps/gemengde en theoretische leerweg), havo, atheneum en gymnasium. Inmiddels hebben in de afgelopen periode al veel kinderen enorme baat gehad bij online huiswerkbegeleiding, bijlessen en zelfs examentrainingen. Ook bij online begeleiding helpen wij uw kind bij het plannen en structureren van zijn of huiswerk, kunnen we bijles geven in talen, exacte vakken of geschiedenis.

Individuele aanpak

Ruim voldoende biedt online begeleiding via Skype. Online begeleiding lijkt misschien een beetje onpersoonlijk, maar niets is minder waar: door de één op één begeleiding krijgt elk kind zijn eigen individuele aanpak. En bij online begeleiding kan uw kind gewoon thuis blijven. Zeker in deze periode van COVID-19 geen uitzonderlijke situatie.

Examentrainingen

In 2020 zijn alle schoolexamens opgeschort, toch houden wij er rekening mee dat in 2021 de examens wel doorgaan, maar misschien in aangepaste vorm. Zit uw kind in het examenjaar van zijn of haar opleiding, dan bieden wij bij Ruim Voldoende ook examentrainingen aan. Online hanteren wij wel afwijkende tijden dan wanneer deze examentrainingen op locatie bij Ruim Voldoende worden gegeven. Deze worden in overleg met u afgestemd.

Wij werken ook met Teams

Natuurlijk hopen we dat we open kunnen blijven, omdat fysieke huiswerkbegeleiding het beste werkt. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen we per direct starten met online huiswerkbegeleiding via het programma Teams. Dit programma wordt op alle scholen in de regio gebruikt.